Productes locals

Els productes locals més típics estan estretament lligats amb l’agricultura del territori i molt presents tant en la restauració com el comerç.

Descobriu el vermut de Reus, les avellanes DOP Reus, l’oli d’oliva DOP Siurana i el menjablanc de Reus, entre d’altres. 
 

Vermut de Reus

El Vermut de Reus és un dels productes més populars i representatius de la ciutat. Amb més d’un segle d’història de producció d’aquesta beguda, Reus és coneguda com la Capital del Vermut. Les marques històriques i la tradició de l’hora del vermut, que omple terrasses de les places més emblemàtiques de la ciutat, són part d’una cultura marcada per aquest licor compost per vi i herbes.

Vermut de Reus

Avellana DOP Reus

L’avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses. És un dels conreus històrics del territori i està emparat sota la DOP Avellana de Reus, que protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana produïdes al Baix Camp, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.

Avellana DOP Reus

Oli d’oliva DOP Siurana

L’oli d’oliva és un altre dels productes estrella de Reus i voltants. El conreu de l’oliva arbequina, considerada com una de les millors del món tant per la producció i regularitat com per la qualitat, ha estat històricament vinculat a l’entorn natural de la ciutat. La DOP Siurana certifica els millors olis d’oliva verge extra del territori, elaborats amb una gran cura que comença des del conreu de l’oliva fins a l’extracció del seu suc i posterior procés d’elaboració. La primera quinzena de novembre, després de la collita i la producció de l’oli nou, a Reus se celebra la popular Fira de l’Oli Siurana nou.

Oli d’oliva DOP Siurana

Menjablanc

El menjablanc són les postres típiques de Reus i part d’una tradició que es remunta fins al segle XIV com a mínim, que és quan en tenim constància als receptaris catalans de l’època. Elaborat amb llet d’ametlla, un fruit sec també típic de la zona, té consistència de crema i tocs de canyella i llimona. Amb aquests productes de proximitat i típicament mediterranis, el menjablanc s’ha anat passant de generació a generació per fer les delícies dels amants del dolç.

 

Menjablanc

Informació pràctica

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita