Institut Pere Mata

La visita a aquest emblemàtic edifici us farà gaudir d’una arquitectura i decoració modernistes de gran bellesa, alhora que funcional. Art, història i present es fonen en aquest edifici únic.

L’Institut Pere Mata és una de les obres més destacades del Modernisme europeu. És un hospital psiquiàtric que va ser projectat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner a finals del segle XIX i també part imprescindible de la Ruta del Modernisme de la ciutat pel seu gran valor cultural. 

Per encàrrec d’un grup de prohoms reusencs, l’arquitecte va dissenyar un centre psiquiàtric innovador i avançat per a l’època, que seguia els paràmetres de l’arquitectura modernista. Malgrat no es va acabar desenvolupant l’obra sencera que Domènech i Montaner havia projectat, es va arribar a construir un imponent conjunt arquitectònic de diversos pavellons que va ser referent de la construcció de tipologia sanitària.

El més destacat i de major valor artístic és el Pavelló dels Distingits, allà on vivien els interns de les famílies benestants. Considerat la joia del complex, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Actualment, aquest pavelló no presta serveis sanitaris i està obert als visitants. La visita compta amb audioguia en català, castellà, francès i anglès. No us perdeu un dels espais més emblemàtics del Reus modernista.

 

Informació pràctica

Horari:

HORARIS 

 

01/06 a 30/06 i de 01/09 al 30/09

De dilluns a dissabtes: 11h a 14h i de 16:30h a 18:30h

Diumenges i festius: 11h a 14h

 

01/07 al 31/08

De dilluns a dissabtes: 11h a 14h i de 16:30h a 19h

Diumenges i festius: 11h a 14h

 

TANCAT: 

Els dies 19 i 20 de juny a la tarda, l'Institut Pere Mata romandrà tancat

El dia 21 de juny al matí, l'Institut Pere Mata romandrà tancat

 

Compra a través de: ticket.reusturisme.cat

 

Idiomes:

Servei d’audioguia en català, castellà, anglès i francès

Tarifes:

De 16 a 64 anys: 9 €

Majors de 65 anys: 8€
De 9 a 15 anys: 8 €
De 0 a 8 anys: gratuït

Localització:

Ctra. de l'Institut Pere Mata, s/n, 43206 Reus, Tarragona

Ctra. de l'Institut Pere Mata, s/n, 43206 Reus, Tarragona

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita