La Ruta del Modernisme

Conèixer Reus a través de la Ruta del Modernisme és una bona manera d’aproximar-se a la història de la ciutat a més a més de poder gaudir del patrimoni modernista d’una forma accessible.

La Ruta del Modernisme Reus és un recorregut per la ciutat a través dels prop de 80 edificis catalogats que conformen un espectacular aparador de l'arquitectura modernista. Aquesta peça clau del patrimoni històric i artístic de Reus es pot gaudir, en la seva major part, en una agradable passejada.

Els edificis que formen part de la Ruta del Modernisme són fàcilment identificables pel distintiu d’una placa situada davant de la façana de cadascun d’ells. La placa et donarà la informació bàsica sobre l’element patrimonial, com el seu nom, el nom de l’arquitecte i l’any de construcció.

Dins el Tomb de Ravals, el centre històric de l’antic Reus medieval, la Ruta del Modernisme compta amb alguns dels edificis modernistes més emblemàtics. La Casa Navàs de Lluís Domènech i Montaner a la plaça del Mercadal, on també hi ha el centre d’interpretació Gaudí Centre, les cases Laguna i Carpa de Pere Casellas i Tarrats al carrer de Monterols, la Casa Serra de Joan Rubió o la Casa Marco de Pere Domènech i Roura al raval de Santa Anna, són algunes de les joies modernistes que pots trobar caminant pel nucli antic.

I només uns carrers més enllà del centre històric també hi ha una sèrie d’edificis que formen part de la ruta. Al carrer de Llovera hi ha fins a quatre cases modernistes, entre les quals la Casa Bartolí de José Subietas. El carrer de Sant Joan és un altre punt imprescindible de visita, amb les conegudes Casa Gasull i Casa Rull de Domènech i Montaner, la darrera declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, i el singular Dispensari Antituberculós de Joan Rubió. Als afores de Reus també hi ha elements patrimonials que formen part de la Ruta Modernista, amb especial menció l’Institut Pere Mata, obra també de Domènech i Montaner.

Informació pràctica

Horari:

Visites guiades, Dissabtes 11:30 hores

AMPLIACIONS VISITES SETMANA SANTA

 La Ruta del Modernisme « La petjada de Lluís Domènech i Montaner» a més del seu horari habitual de dissabte, es podrà fer amb els següents horaris:


Dijous, 28  al matí a les 11.30, en català
Divendres  29 al matí a les11.30, en castellà
Dissabte 30, al matí a les 11.30, en català, i a la tarda a les 17h, en castellà

 

Tarifes:

Entrada General: 10€

Entrada reduïda (majors 65 anys, infants de 8 a 14 anys): 9€ 

 

Localització:

Estació Enològica, Reus

Estació Enològica, Reus

Materials descarregables

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita