03/10/2022 10:00 - 28/11/2022 11:30

Cicle de tallers per a persones familiars cuidadores

Preu:

Gratuït amb inscripció prèvia

Ubicació:

Centre Cívic Llevant

Descripció de l'activitat

Fruit de la col·laboració entre l'Escola de Cuidadors de la Fundació “la Caixa” i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, s’ha organitzat un nou cicle presencial de vuit tallers gratuïts adreçat a les persones cuidadores familiars que tenen cura de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència. La inscripció per assistir a aquests tallers, programats cada dilluns des del 3 d’octubre fins al 28 de novembre de 10 a 11.30 h al Centre Cívic Llevant (plaça Horts del Canonges, 1), ja està oberta. 

Els tallers
L’assistència al cicle se certificarà i el contingut i durada serà acreditat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Els tallers programats són els següents:

  • 3 d’octubre: «Cuidar-se per a cuidar». Dedicat a potenciar dinàmiques d’autocura mitjançant tècniques d’expressió i autoconeixement emocional, atenció plena i interacció i suport grupal.
  • 10 d’octubre: «Acompanyament emocional i bon tracte». S’ofereixen recursos i eines per facilitar la gestió emocional i afavorir l’afrontament dels cuidadors a partir dels valors i les actituds del bon tracte.
  • 17 d’octubre: «Confort físic». Es treballen aspectes essencials de la cura física i es proporcionen orientació i directius en àrees com la higiene, les alteracions de la mobilitat i del son, el risc de llagues i l’execució de transferències i canvis posturals.
  • 24 d’octubre: «Parlem sobre dol». Es presenta el dol des d’una perspectiva d’elaboració activa, que afavoreix la comprensió del procés i facilita l’expressió emocional.
  • 7 de novembre: «Recursos comunitaris». Orientat a oferir una perspectiva general dels diferents ajuts, serveis, recursos i prestacions disponibles per a persones cuidadores i els seus familiars.
  • 14 de novembre: «Persona i demència». Per conèixer el curs de la malaltia i disposar de consells per gestionar de manera més saludable el procés en aquesta mena de malalties neurodegeneratives.
  • 21 de novembre: «Ioga». Iniciació a aquesta disciplina tan beneficiosa per a la salut, amb un enfocament centrat en les tècniques de respiració.
  • 28 de novembre: «Inspirar-se per cuidar». Espai d’expressió emocional per potenciar la creativitat pròpia com un recurs personal en un entorn d’ajuda mútua per mitjà de la disciplina de l’artteràpia.

Inscripció
La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l’enllaç següent www.escoladecuidadors.lacaixa.org, mitjançant els números de telèfon 690 924 714 o 609 034 678 o a través del correu electrònic [email protected]

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita