Joia modernista

La finestra a l’esplendorós Reus de 1900

L’estil arquitectònic i decoratiu del Modernisme, propi del 1900, va marcar per sempre el paisatge urbà de Reus. L’esplendor econòmica i cultural d’aquell moment van transformar la seva arquitectura fins a convertir-la en la ciutat modernista.

El Modernisme és l'estil més destacable en l’urbanisme reusenc. El naixement d’Antoni Gaudí i la presència d’alguns dels seus més estrets col·laboradors a la ciutat han deixat una empremta visible i han atorgat caràcter estètic a la ciutat.

L’efervescència econòmica i cultural de la ciutat a finals del segle XIX i principis del XX, quan Reus era la segona ciutat de Catalunya, es pot observar en el luxe de les cases de les famílies burgeses del moment, com la Casa Navàs o la Casa Rull, però també en edificis tan singulars com l’hospital psiquiàtric Institut Pere Mata.

Casa Navàs

Visitant la Casa Navàs entrareu a una màquina del temps que us transportarà a l’època del 1900. És l’únic edifici modernista d’Europa que conserva tot el seu interior original.

Veure més
La Ruta del Modernisme

Conèixer Reus a través de la Ruta del Modernisme és una bona manera d’aproximar-se a la història de la ciutat a més a més de poder gaudir del patrimoni modernista d’una forma accessible.

Veure més
Institut Pere Mata

La visita a aquest emblemàtic edifici us farà gaudir d’una arquitectura i decoració modernistes de gran bellesa, alhora que funcional. Art, història i present es fonen en aquest edifici únic.

Veure més