Ciutat de Gaudí

Els orígens i secrets del geni que va revolucionar l’arquitectura

Antoni Gaudí és el geni més universal que ha donat Reus. L’arquitecte va revolucionar el seu ofici, amb dissenys totalment trencadors i la reivindicació d’oficis tradicionals sense oblidar el pragmatisme que caracteritzava els modernistes.

Reus és una ciutat que ha donat grans artistes i intel·lectuals. Els reusencs sempre han valorat i promogut la cultura i l’art, especialment en l’efervescent època de finals del segle XIX i principis de segle XX. Gaudí va beure d’aquest ambient, demostrant grans dots pel dibuix i sensibilitat per l’art, i van ser la base de la seva futura i brillant carrera.

Malgrat que la ciutat no compta amb cap obra de l’arquitecte, Reus conserva la memòria d’Antoni Gaudí, des de la seva casa natal als indrets que va freqüentar a la seva infantesa i adolescència abans de marxar cap a Barcelona. Es poden resseguir les passes del geni amb la Ruta «Gaudí&Reus», que inclou l’escultura que la ciutat li va dedicar a la seva infància com a punt d’interès, per entendre l’univers de l’arquitecte modernista.

Ruta Gaudí

Amb aquesta ruta recorrereu els escenaris de la infància de Gaudí i podreu descobrir els orígens que van marcar la vida i l’obra del geni.

Veure més
Gaudí Centre

Aquest modern centre d’interpretació és una experiència per als sentits i per a la ment. La visita us permetrà conèixer millor Gaudí i descobrir els secrets del geni.

Veure més