Vermut de Reus

Un segle d’història de la capital del vermut

La marca Vermut de Reus és sinònim de qualitat i és coneguda molt més enllà del municipi. A les marques històriques, que encara segueixen la seva activitat productora iniciada a finals del segle XIX o principis del XX, se n’han anat sumant de noves animades per l’auge del consum de la beguda. La ciutat compta, fins i tot, amb el Museu del Vermut, un establiment de restauració amb l’exposició més gran del món dedicada al vermut.

I per què és tan popular, el vermut de Reus? Per una banda, es tracta d’un producte amb una certa aura de misteri, ja que la fórmula exacta és un autèntic secret. Les plantes aromàtiques que s’hi barregen per elaborar-lo poden arribar al centenar, xifra que en fa quasi impossible la còpia; per això cada vermut de cada elaborador té un toc diferent. També, perquè s’elabora seguint un mètode propi, una manera de fer que s’ha transmès de generació en generació al llarg del temps.

Però, el que de veritat fa especial el vermut, és l’experiència de l’hora del vermut. Reus ha mantingut viva la tradició d’anar a fer el vermut i compartir aquest temps d’oci i conversa amb familiars i amics. Es pot prendre a casa, però sobretot en algunes de les places més ‘vermuteres’ de la ciutat, entre les quals destaquen la cèntrica plaça del Mercadal i els carrers i altres places que l’envolten.

Història del Vermut

La història del vermut a la ciutat de Reus s’enllaça amb la llarga tradició d’elaboració de diferents tipus de begudes alcohòliques, que va donar lloc a la popular expressió “Reus-París-Londres” i va ser la base del creixement d’una indústria que va convertir la ciutat en la segona de Catalunya.

Veure més
Marques de Vermut

El tret característic de les marques de vermut de Reus és la seva altíssima qualitat i l’amor per una tradició centenària. Una visita a la ciutat no està completa sense una degustació de vermut.

Veure més
Estació Enològica

El complex modernista construït per Pere Casellas és història viva de la vinculació de Reus amb la indústria vitivinícola.

Veure més
Ruta del Vermut

La Capital del Vermut ofereix un ampli ventall d’activitats per gaudir de la història de les marques i la producció d’aquesta beguda i, per descomptat, per degustar i conèixer a fons la joia de la gastronomia reusenca.

Veure més