Porta d’entrada als paisatges del vi

La història de Reus com a nexe central de les regions vitivinícoles del sud de Catalunya l’han lligat estretament amb els territoris productors veïns.

La ciutat és la porta d’entrada als paisatges del vi que formen part de les reputades denominacions d’origen DOQ Priorat, DO Montsant, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DO Terra Alta i DO Catalunya.

Les ofertes d’enoturisme comencen a la mateixa capital del Baix Camp, amb propostes com la Ruta del Vermut de Reus, la visita a l’Estació Enològica o la fira Reus Viu el Vi. I, a poca distància de la ciutat, es poden descobrir els paisatges de les vinyes i visitar cellers de les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà o la Terra Alta, entre d’altres. A més a més de poder gaudir del vi i la gastronomia típica de la zona, l’enoturisme de la Costa Daurada ofereix una experiència immersiva en la història de generacions i generacions que han estimat la terra i la producció vitivinícola.

No us perdieu la proposta de les Catedrals del Vi, la visita als cellers modernistes que són la joia de l’enoturisme al territori. Són cellers sorgits de l’esforç, cohesió, perseverança i determinació d’un poble colpejat per la fil·loxera, que a inicis del segle XX miraven cap al futur i s’unien en cooperatives per elaborar i comercialitzar vi. Són veritables catedrals de gran valor arquitectònic, avui encara plenes de vida i de vi.

Informació pràctica

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita