Gastronomia

Gaudir la gastronomia reusenca

Conèixer Reus a través del seu menjar, a banda de ser una bona manera de mimar el vostre paladar, és una oportunitat per conèixer la ciutat més a fons a través dels seus valors i la composició arrelada en la tradició alhora que oberta al món de la seva restauració.

La gastronomia reusenca es caracteritza històricament pel respecte a la tradició, als productes de proximitat i a la qualitat. Els productes locals estan lligats estretament amb els conreus tradicionals del territori i gaudeixen de gran popularitat entre la població. Ho són el famós vermut de Reus però també les avellanes DOP Reus, l’oli d’oliva DOP Siurana i el menjablanc de Reus.

Una gran manera de descobrir els productes tradicionals de Reus és passejant pels mercats municipals, com són el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, espais de trobada on podreu passejar i conèixer de prop els productes de proximitat. En les seves parades podreu adquirir aquests productes tan fonamentals de la gastronomia reusenca amb la millor garantia de qualitat.

No hi ha millor souvenir que una ampolla de vermut de Reus!

La restauració és, per descomptat, un altre pal de paller de la gastronomia de la ciutat. Amb aquest caràcter típic de la cuina mediterrània de l’aposta per la qualitat i pels productes de proximitat, trobareu opcions per gaudir dels millors plats de temporada i del que us ofereix la situació privilegiada de Reus entre les zones de producció agrícoles i el mar. Des de calçots quilòmetre zero fins a peix fresquíssim!

Reus ha vist com, en les darreres dècades, l’oferta de restaurants es multiplicava. Avui en dia el sector de la restauració gaudeix d’una molt bona salut i ofereix una amplíssima oferta. I és que l’oferta gastronòmica dels seus establiments és, mai millor dit, per a tots els gustos. Des d’unes tapes i cerveses amb els amics fins un sopar romàntic d’alta cuina, sempre trobareu l’opció que millor us encaixi amb els vostres plans. 

Podreu gaudir, també, de cuines de tot el món en tot tipus d’establiments, molts d’ells regentats per persones originàries d’altres països que aporten la seva cultura culinària al mapa gastronòmic de Reus. Italiana, japonesa, veneçolana, francesa, mexicana, tailandesa... els restaurants de la ciutat us faran fer la volta al món!

Endinsar-vos en la gastronomia local us oferirà una nova dimensió en la vostra descoberta de Reus i arrodonirà la vostra experiència a la capital del Baix Camp. Bon profit!

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita