Fer un vermut

L’hora del vermut

Passejar per Reus i gaudir del seu patrimoni així com de la seva oferta cultural o comercial reclama, també, prendre’s algun moment de pausa.

De seguida us adonareu que les seves places us convidaran a aturar-vos una estona i seure en una terrassa a gaudir del seu animat ambient. I què tal si aprofiteu l’ocasió per degustar el vermut de Reus?

L’hora del vermut és, sens dubte, una de les més concorregudes als establiments de la ciutat, en especial a les principals places com la del Mercadal. Situada al bell mig de la ciutat, aquest és l’espai on passa tot: hi ha l’Ajuntament, la Casa Navàs, el Gaudí Centre, algunes de les botigues més antigues i establiments de moda, acull la Tronada de la Festa Major i és escenari del Trapezi i altres festivals i, evidentment, és la més sol·licitada per fer el vermut.

També podeu aprofitar aquesta estona per conèixer l’encant d’altres places de Reus. Podeu gaudir dels porxos de la plaça de les Peixateries Velles, l’ombra dels arbres de la plaça de la Farinera, l’ambient de la plaça de la Llibertat o la proximitat a les botigues d’El Pallol. L’atmosfera relaxada dels migdies a la ciutat us enamoraran!

Els establiments més vinculats a la història del vermut de Reus també poden convertir l’hora del vermut en una experiència encara més enriquidora. Per exemple, el restaurant de Vermut Rofes és un espai privilegiat, on pots prendre el seu propi i reconegut vermut en la seva antiga fàbrica al costat de les enormes tines on l’elaboraven. El Museu del Vermut, que també és restaurant i vermuteria, ofereix al visitant una imponent exposició amb més de 6.000 articles relacionats amb la història del vermut.

Us advertim que, especialment en cap de setmana, és complicat trobar taula a l’hora del vermut. És per això que és recomanable anar-hi aviat, per exemple sobre les 12 del migdia, quan les parelles, famílies i grups d’amics comencen a atansar-s’hi. Fins l’hora de dinar, sereu al rovell de l’ou i podreu gaudir d’un magnífic ambient.

La majoria d’establiments que hi tenen terrassa ofereixen vermut, i qualsevol d’ells és una bona opció ja que podeu comptar que tindran les 8 marques reusenques. És típic que, quan es demana un vermut, s’acompanyi amb olives i patates fregides. La majoria d’establiments fan un oferta que ho inclou tot amb un preu unificat. 

Després de seguir tots aquests consells, l’únic que us queda per fer és gaudir de l’excel·lència del vermut de Reus i la tradició de compartir-lo amb els vostres. Aquesta és una estona molt especial per als reusencs, un moment de reunió que, sobretot en els dies assolellats, permet gaudir del bon clima mediterrani i de l’ambient de la ciutat. Salut! 

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita