Cementiri

El Cementiri General de Reus es va inaugurar l’any 1870 i és d’estil neoclàssic. Durant la seva més que centenària història ha anat acumulant obres d’art funerari constituint actualment un conjunt més que destacable.

Actualment segueix donant servei a la ciutat, fet el que el manté viu tant en la seva part històrica com en les successives ampliacions que han deixat espai per al seu futur desenvolupament.

El Cementiri Reus compta amb unes 13.400 sepultures, disposades a banda i banda d’un passeig central que el recorre. Clarament s’hi distingeix el pati primitiu, de planta quadrada, i una segona ampliació, de planta lleugerament pentagonal, que està preparada per a illes de nínxols futures. El cementiri també compta amb un mausuleu dedicat al general Prim, fill il·lustre de la ciuta assassinat a Madrid en estranyes circumstàncies- Pel seu valor històric i artístic, el Cementiri General de Reus forma part de la Ruta Europea dels Cementiris (ASCE) que ha rebut la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa.

Informació pràctica

Horari:

De dilluns a dissabte, de 9 a 13 hores i de 15:30 a 18:30 hores.

Diumenges i festius, de 9 a 17 hores.

Localització:

Plaça de Pablo Picasso, 1

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita