Monuments i escultures

Un gran nombre de monuments i escultures formen part del paisatge urbà de Reus. Dedicades a personatges il·lustres, personatges de la mitologia grega o popular o figures representatives de diferents àmbits de la societat, són part del patrimoni cultural de la ciutat i ofereixen als visitants la possibilitat de gaudir de racons únics.

Personatges il·lustres

El monument segurament més característic de la ciutat està situat a la plaça del Prim i es tracta d’una estàtua eqüestre del general Joan Prim i el seu cavall. L’obra escultòrica dedicada al fill il·lustre de la ciutat presideix aquesta cèntrica plaça des de 1893. A la plaça del Pintor Fortuny hi ha un bust del pintor romàntic, al qual també es va dedicar una estàtua donant cos al personatge de ‘Il Contino’, protagonista d’una de les seves famoses obres pictòriques. Un altre geni reusenc que té una estàtua dedicada és Antoni Gaudí, representat en la seva infantesa i ubicat prop de la seva casa natal, que són tots dos parades de la Ruta Gaudí&Reus.

 

Dones

És destacable la gran quantitat d’obres escultòriques dedicades a figures femenines que hi ha a la ciutat de Reus. En són exemple Anna, situada a la plaça Lluís Domènech i Montaner, o Al Vent, ubicada rere l’Església Prioral de Sant Pere. La pastora Isabel Besora, protagonista de la llegenda de Misericòrdia, compta amb no una sinó dues escultures dedicades a la seva persona, una al Santuari de Misericòrdia i l’altra a la plaça de la Pastoreta. Un conjunt escultòric molt destacat també és el de les Bugaderes, a la plaça de les Basses, que mostra unes quantes dones nues i dignifica el seu ofici. També destaca l’escultura de la Dona Treballadora, a la plaça que duu el mateix nom, que és escenari de reivindicacions cada 8 de març.

Informació pràctica

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita