Palau Bofarull

El Palau Bofarull és un dels testimonis de la riquesa i importància que va adquirir Reus ja a finals del segle XVIII. Va ser construït el 1770 per l'arquitecte Francesc Bofarull per encàrrec del seu germà Josep Bofarull i Gavaldà, batlle de Reus i títol nobiliari per mitjà de tres concessions reials diferents.

Situat al carrer Llovera, un dels punts neuràlgics de l’eix comercial de la ciutat, mostra l’expansió que va començar a viure la ciutat més enllà dels confins de l’antiga muralla medieval, actual Tomb de Ravals.

El saló de ball amb les seves pintures, a més de la peça més destacable de l'edifici, és l'única estança que ens ha arribat sense modificacions. La decoració del gran sostre és del 1788, obra d'un dels millors pintors de l'època, Pere Pau Montanyà. Les escenes representades fan referència al comerç i una glorificació de la monarquia borbònica. El saló està obert als visitants i sol acollir esdeveniments culturals com concerts o presentacions de llibres.

Els Bofarull van residir aquí fins el 1863, i la propietat va passar per herència als comtes de Rius. L’edifici passaria després per les mans de diverses organitzacions, com la societat recreativa El Olimpo, fins a l'any 1936, en què va ser incautat per la FAI (Federació Anarquista Ibérica), passada la guerra pel Frente de Juventudes fins la dècada dels 40 va passar a mans del Club Natació Reus Ploms. El 1985 va ser comprat per la Diputació de Tarragona amb l'objectiu d'ubicar-hi la seu de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus.

Informació pràctica

Localització:

Carrer de Llovera, 15

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita