Reus passejant

Un viatge al llarg dels segles a peu per la ciutat

La ciutat és coneguda pel seu llegat modernista, però hi ha tot un patrimoni divers i imprescindible que has d’incloure en la teva visita. La passejada per Reus és una passejada al llarg dels segles, des del llegat medieval, els vestigis de l’esplendor del segle XVIII, el passat noucentista i fins a l’actualitat.

El que fa Reus una ciutat especial per recórrer-la a peu. No només podreu gaudir d’una tarda de compres, fer un vermut en una terrassa al sol o trobar-vos un espectacle de circ, també podeu descobrir els seus racons, places i carrers més encantadors i emblemàtics o explorar el llegat natural de la seva xarxa de camins que l’enllaça als municipis veïns.

Des del centre de la ciutat es pot arribar a qualsevol dels seus extrems a peu en una poca estona, enllaçant passejos i avingudes amb camins rurals que permeten gaudir del patrimoni complet.

 

Parcs i espais verds

Els espais verds i l’entorn natural són un pilar fonamental de la vida reusenca. L’activitat a l’aire lliure, permesa gairebé tot l’any per la suau climatologia mediterrània, és protagonista des de l’interior de la ciutat fins als límits del terme municipal.

Reus és una de les Viles Florides, un moviment que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de a través d’espais verds urbans i enjardinats. En forma part des de 2015 gràcies a la presència i qualitat de les plantacions de flors i vegetació als seus espais públics.

El valor paisatgístic del seu entorn és també destacable. Les Rutes Reus, la Xarxa d’Itineraris de Salut i Paisatge, permeten conèixer a peu o en bicicleta els camins urbans i rurals que recorren el terme i el connecten amb els municipis veïns. Els excursionistes en poden descobrir el patrimoni natural i cultural marcats per l’herència agrària de l’avellana, l’oli o el vi.

Untitled