Església Prioral de Sant Pere

L’església més antiga del patrimoni reusenc és la Prioral de Sant Pere, una església d’estil gòtic tardà que va ser edificada al segle XV sobre una església romànica i va ser consagrada l’any 1569, dedicada al patró de la ciutat.

Al seu interior es conserva l’escultura del sant patró de la ciutat, Sant Pere, que només surt de la seva arca durant la Festa Major de la ciutat, el 29 de juny.

De nau única amb volta de creueria, destaca l’espectacular rosassa situada sobre l’entrada de l’església. A la Capella del Santíssim, dedicada a la família del Marquès de Tamarit que va finançar part de l’edificació de la Prioral, hi ha dipositat el cor del pintor reusenc i geni universal Marià Fortuny, amb la inscripció “Marià Fortuny donà el seu talent al món, la seva ànima a Déu i el seu cor a la seva pàtria”.

A l’església prioral de Sant Pere va ser batejat l’arquitecte Gaudí, com consta en una de les capelles laterals de l’església.

El seu campanar, visible a quilòmetres a la rodona, és un molt estimat pels reusencs i considerat un símbol no oficial de la ciutat. És possible visitar-lo i gaudir de la vista imponent des de dalt de tot, que comprèn la ciutat sencera així com les muntanyes de Prades i el litoral. Les seves escales van servir d’inspiració a Gaudí en les escales de les torres de la Basílica de la Sagrada Família.

Informació pràctica

Horari:

Dissabtes, de 12 a 14 i de 16 a 18 h i diumenges i festius de 12 a 14 h.

Obertura de l’Església Prioral de Sant Pere:

De dilluns a divendres, de 10:30 a 12:30 h i de 17 a 19 h.

Tarifes:

Gratuït

Localització:

Plaça de Sant Pere, s/n

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita