Marques de Vermut

El tret característic de les marques de vermut de Reus és la seva altíssima qualitat i l’amor per una tradició centenària. Una visita a la ciutat no està completa sense una degustació de vermut.

La consolidació de la producció del vermut a la ciutat de Reus no es pot entendre sense les seves marques. Algunes d’elles compten amb una trajectòria de més d’un segle d’història, mentre d’altres han anat sorgint en els últims temps i guanyant-se un lloc dins el món vermuter reusenc. 

Vermuts Miró

Quatre generacions de la família Miró s'han dedicat al comerç i l'elaboració de vins al Camp de Tarragona així com a l'elaboració de vermut de Reus. Al 1914, Emili Miró ja elaborava els seus propis vins a Cornudella de Montsant, al Priorat, i l'any 1957, juntament amb el seu fill Pere, es va especialitzar en l'elaboració tradicional del vermut. El mateix any, es van instal·lar a Reus, ciutat bressol del vermut, i van perfeccionar una fòrmula única d'herbes i espècies que sel·leccionaven i assecaben meticulosament després a la seva empresa. Actualment, Miró és una de les marques més famoses de «vermut de Reus» i gaudeix d'un prestigi a nivell nacional i internacional amb una àmplia gama de productes.

Localització:

Carrer Adrià Gual,10

Contacte:

977 31 29 58

Vermuts Miró

Vermut Iris

Des de l'any 1850, el vermut Iris s'elabora seguint la seva fòrmula tradicional, basada en la infusió d'arrels i plantes aromàtiques que després d'un període de maceració, es barreja amb una acurada sel·lecció de vins, obtenint com a resultat un vermut d'aroma i gust característic

Localització:

Camí de la Pedra Estela, 34

Contacte:

977 75 74 73

Vermut Iris

Vermut Yzaguirre

L’any 1884 Enrique Yzaguirre, empresari d'origen basc francès, s'estableix a la ciutat de Reus i funda l'empresa Vermouth Yzaguirre. Cap a finals del segle XIX, la companyia experimenta un fort creixement, arribant a exportar el seu vermut al mercat nord-americà, des del port de Tarragona. Vermouth Yzaguirre va ser el primer vermut envasat en ampolla de vidre a Espanya. Des de 1983 les receptes de Vermouth Yzaguirre estan en mans de la família Salla Solé, fundadors de Bodegas Yzaguirre al municipi de El Morell,  dedicats des de fa 3 generacions al sector del vi. Yzaguirre continua utilitzant el mateix sistema de calderes originals des del 1884 per infusionar els botànics de les seves fórmules originals. Els vermuts reserva envelleixen en els foudres de roure del celler.

Localització:

Ctra.Reus-El Morell,Km 7.8

Contacte:

977 84 06 55

Vermut Yzaguirre

Vermut Rofes

Més de cent anys de tradició familiar precedeixen aquest vermut, que s'elabora seguint la mateixa fórmula que utilitzava Marcelí Rofes Sancho, el fundador de l'empresa, a finals del segle XIX a les bodegues ubicades al carrer de Sant Vicenç de Reus. Des de l'any 2006, el vermut Rofes s'elabora al celler De Muller, seguint la seva fòrmula original, i l'antic celler s'ha convertit ara en vermuteria i restaurant, conservant els objectes que recorden l'elaboració del vermut i sobretot, l'essència del que era l'antiga fàbrica

Localització:

Carrer Sant Vicenç, 21-23

Contacte:

977 344 584

Vermut Rofes

Vermut Cori

Vermut de l'emblemàtic establiment «Museu del Vermut», obert l'any 2014, està elaborat per l'empresa Vermuts Miró amb una fórmula pròpia per a Joan Tàpias, gran coneixedor del vermut i propietari del Museu del Vermut . En paraules del propietari d'aquesta vermuteria restaurant. «No hi ha millor manera de gaudir a història del vermut que compartint la meva passió. I amb la col·laboració de Vermuts Miró neix el vermut Cori, amb el sabor tradicional de l'autèntic vermut de Reus». 

Localització:

Carrer de Vallroquetes, 7

Contacte:

977 342 312

Vermut Cori

Vermut Olave

Aquest vermut s'elabora al Celler Sort del Castell, empresa elaboradora d'un dels vermuts de Reus més emblemàtics. Olave va néixer l'any 2014 amb el l'objectiu de modernitzar i popularitzar un nou vermut, molt atractiu i lleuger

Localització:

Vermut Olave

Vermut Fot-li

És una nova creació dels cellers De Muller. La seva ampolla, amb una etiqueta d'aire modernista, vol reflectir la tradició vermutera de la ciutat, amb un producte de gran qualitat elaborat seguint el mètode tradicional del vermut de Reus, i una una fórmula pròpia amb 19 botànic

Localització:

Camí de la Pedra Estela, 34

Vermut Fot-li

Vermut Or del Camp

Cellers Unió és una entitat cooperativa establerta a Reus des de l’any 1942. Al llarg dels seus 75 anys d’història s’ha convertit en una empresa referent en l'elaboració d'una àmplia selecció de vins de quatre denominacions d'origen i una denominació d'origen qualificada. El vermut Or del Camp és un vermut mediterrani i fresc on Unió recull la tradició del vermut de Reus. 

Localització:

Carrer Joan Oliver, 16-24

Vermut Or del Camp

Informació pràctica

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita